De Tuin

U wist al dat wij sinds afgelopen zomer onze eigen stoere tuin hebben in het Hoefplan. Inmiddels is dat uitgegroeid tot 3 tuinen, waarvan één met kas. Er gebeurt daar natuurlijk van alles, elke dag zijn wij daar bezig met onderhoud en verbouwen wij het grootste deel van onze verse groenten zelf. Onze stoere tuinmannen Tom en Kevin hebben er hun handen vol aan. Op deze pagina willen wij u een beetje op de hoogte houden van het reilen en zeilen op de tuin en de mensen die er de boel onderhouden.

TUINBLOG
Veel van onze producten komen uit onze eigen tuinen. Wij hebben 3 tuinen bij Tuindersvereniging De Hoefmolen, waar een aantal van onze medewerkers meerdere keren per week te vinden zijn. Dat daar een heleboel gebeurt kunt u zich voorstellen. We willen u graag daarvan mee laten genieten door middel van ons tuinblog.

zo staat het er nu bij; 17-05Onze dichtende tuinman Kevin vond inspiratie voor een nieuw gedicht.Ik ga mijn eigen wegen Sla de boeien om mijn ketens Spreid de lakens Uit over de daken Het zijn de eenzame tijden Het dappere medelijden Dít is de nieuwe koers Iedere dag weer iets stoers!

Nest © 2019Winter Deze winter straalt warmte uit zwarte goudkorrels teer uitgespreid op een waterbed groene goden uit de kiem gebroken, schreeuwend alsof aandacht ons allen was ontvallen Welk seizoen ontgroeit compassie, vruchtbeginsel van degene die rode rozen uit zijn koker ziet schieten… en een uithangbord staat smetteloos in stoere taal met een grenzeloze lach.

Nest

Naar het gedicht “Zomer” van Toon Tellegen  


Onderstaand gedicht van Rainer Maria Rilke is door Kevin uitgezocht.
Gelukkige boomgaard, die toekomst kan vinden in legio plannen van al je fruit en de jeugd van het ogenblik kan verbinden met een duurzaam instinct, jaar in jaar uitWat een orde, wat een werkzame pracht! die zich langzaam aan wringende takken wijdt, maar dan, in de ban van al hun kracht, uitloopt op kalme luchtigheid.Vrezen wij niet één gevaarlijke wind, maakt die ons niet tot zuster en broer? Wat van ver is gekomen en ons hier vindt dwingt ons om teder te zijn en stoer.uit Boomgaarden van Rainer Maria Rilke vertaald en herdicht door Jan Kuijper
Stoere moestuin voor Stoer

Stoer heeft sinds kort een eigen stoere moestuin, waar wij onze verse groenten zullen gaan verbouwen.

Een van de eerste foto’s, inmiddels staat het flink vol!

Chef Wensley vind het ook geen probleem om zelf in de aarde te wroeten.

 
Restaurant Stoer

Restaurant Stoer