Uitgestelde koffie

Uitgestelde koffie, of ‘caffè sospeso’,  is een eenvoudig systeem waarbij iemand van tevoren een kop koffie koopt voor iemand die het niet kan betalen of het wat minder heeft.

De opkikker voor een 'vreemde'

In de samenleving van nu heeft niet iedereen de ‘luxe’ om van een eenvoudig kopje koffie te genieten. Restaurant STOER maakt dan ook graag gebruik van een uit Napels overgewaaid concept om een koffie te bestellen voor iemand die deze luxe niet heeft…..Je weet dus vooraf niet precies voor wie je bestelt. Restaurant STOER hoopt dat gasten hier graag aan mee willen werken en dat de mensen die wel een opkikkertje kunnen gebruiken ons weten te vinden.
Uitgestelde Koffie is volgens het internet afkomstig uit Napels waar het onder de naam ‘caffè sospeso’ bekend staat. Wanneer u als gast een ‘Uitgestelde koffie’ bestelt dan betaald u twee koffie en u ontvangt er slechts één. De tweede koffie komt in ‘de wacht’ te staan voor een persoon die daar specifiek om vraagt. In Napels is dit concept al jaren onderdeel van de Napolitaanse traditie. Uitgestelde Koffie bij Restaurant Stoer Restaurant Stoer tracht deze traditie opnieuw leven in te blazen daar ze uitstekend past in het concept STOER.