Restaurant Stoer

Komt u lunchen? Wilt u koffie met gebak? Wilt u ons de catering laten verzorgen bij uw bedrijf of organisatie? Heeft u speciale wensen, of iets te vieren? Alleen of met een groep? Onze leerlingen ontvangen u graag in ons bijzondere leerwerk restaurant!

Buiten dat wij een leerwerk restaurant zijn en daarmee een sociale onderneming, zijn we zuinig op de toekomst en dragen wij bij STOER bij aan een mooiere wereld. Zo zorgen wij voor zo min mogelijk afval, scheiden wij ons afval en composteren we zelf. Daarnaast wordt er zoveel mogelijk met seizoensgebonden, verse- en eerlijke producten gewerkt, waarvan een flink deel uit onze eigen tuin komt. Restaurant Stoer werkt samen met lokale leveranciers en ondernemers om maatschappelijke betrokkenheid en verbinding tot stand te brengen.

STOER streeft naar een circulaire economie. 95% van het interieur ( keuken, materialen, stoelen tafels etc. ) is heeft al een leven elders achter de rug, en is door Lotte, de eigenares, zelf bij elkaar gezocht.
“Maak gebruik van wat er al is“
Het dak op onze schuur wordt gebruikt om onze eigen kruiden te kweken …”van het dak op het bord”. Lavendel- en andere planten geven leefruimte aan o.a de bij. Bijen zorgen voor de bestuiving van bloemen, struiken, bomen in parken, stadstuinen, bermen, geveltuinen en bloembakken. Restaurant Stoer kweekt een verticale moestuin waarmee we de gasten laten zien waar enkele van onze gezonde producten vandaan komen. Restaurant Stoer draagt bij aan een groene buurt- en leefomgeving.

Met restaurant Stoer ondersteunen we onze jongeren met een praktijkgerichte aanpak en bieden we structuur. Er wordt arbeidsritme opgedaan op tal van restaurant- en horeca werkzaamheden. Hierdoor verkrijgen jongeren kennis en expertise op veel vlakken waarmee zij een waardevolle bijdrage kunnen gaan leveren aan de maatschappij.

Lees hier het uitgebreide verhaal “Restaurant met een missie”

Restaurant Stoer - erkend leerbedrijf
Restaurant Stoer

Restaurant Stoer